Main | 1. El desenvolupament prenatal »

Introducció

En Joanet ara té sis anys i ja ha assolit moltes de les funcions i competències que tindrà quan sigui adult. En només setanta-dos mesos ha tingut lloc al seu cos l’evolució més gran de tota la seva vida. Però encara li queda un bon camí per poder ser considerat un adult.

En Miquel i na Margalida estan a punt de casar-se, ja són dos adults. En aquest moment important al seu cicle vital han decidit formar una parella estable. En Joanet, en Miquel i na Margalida tenen en comú el fet que comparteixen una forma pròpia, diferent a la de qualsevol altra espècie, d’evolucionar i madurar físicament. Però, aleshores, també hi ha marcades diferències entre els tres. Per començar, en Joanet es troba en un moment de la seva evolució física molt diferent dels altres dos, però a més a més, cadascun d’ells porta una càrrega genètica diferent, i el pes de l’herència és poderós. Per altra banda, l’ambient en el qual han crescut i han estat educats també és diferent, i totes aquestes coses fan que la seva evolució física sigui —i ho continuarà sent— diferenciada. Justament per aquests motius cada persona és irrepetible, ja que tots tenim una evolució pròpia.

Tornem-hi, a la vida d’en Miquel i na Margalida. Com a éssers adults, i per tant, madurs sexualment, que són, és molt probable que aviat vulguin tenir una criatura. El miracle de la vida està a punt de començar de nou. En un moment determinat de la seva relació sexual en Miquel amollarà els seus espermatozoides dintre de na Margalida, i aquests començaran el molt difícil i perillós camí cap a la formació d' una nova vida, és així com comença el període que es denomina prenatal. El creixement físic, del qual parlarem especialment en aquest mòdul, s’inicia aquí i continua fins a l’adolescència, a partir d’aquí queda estacionat, fins que dos adults tornen a donar pas al miracle de la vida.

December 8, 2003 | Permalink